);

Galerija radova

O NAMA

Osnovana od istinskih zaljubljenika u prirodu, Aquatic-Design je tvrtka sa željom da svojim korisnicima ponudi doživljaj prirode u obliku akvarija, terarija ili ukrasnih vrtnih jezeraca. Kroz godine proširili smo ponudu na prirodne bazene bez klora (swimpond) i vertikalne zelene zidove.

U svom radu koristimo prirodne materijale i razvijene procese, nastale višegodišnjim učenjem i proučavanjem biologije zatvorenih sustava, kako bi za Vas napravili oazu kao predah od svakodnevnih obveza.
Iza nas je velik broj radova svih vrsta akvarija i terarija, tako da svaku Vašu želju možemo pretvoriti u stvarnost. Naša tvrtka okuplja najveće stručnjake u ovoj specifičnoj niši.

Kroz godine rada, istaknuli smo se kao vodeća tvrtka za dizajniranje, izradu, opremanje kako kućnih akvarija i terarija, tako i složenih akvarijskih sustava za javne akvarije. Znanje i predanost nas čini istaknutima među ostalim tvrtkama. Sudjelovali smo kao stručni suradnici, izvođači i dizajneri na prvom javnom slatkovodnom akvariju Aquatika. Još jedna bitna referenca je javni akvarij Pula, gdje smo uredili tri najveća akvarija (dva morska i jedan slatkovodni) u novom dijelu tvrđave Verudela.

O PROJEKTU

Želja klijenta je bila imati vodopad iznad hidromasažnog bazena na otvorenom. Cilj je bio što  prirodnije napraviti prijelaz sa pravih stijena na umjetne. Boja i oblik stijena je trebao odgovarati stijenama dalmatinske obale. Prednost naših materijala je u tome što su kemijski potpuno neutralni, ne utječu na kemijska svojstva vode, ne otvrdnjuju vodu i otporni su na klor, UV zračenje, smrzavanje i ostale atmosferske prilike.  Detalji su izvedeni u potpunosti, nemoguće je primjetiti da se radi o umjetnoj stijeni. Sveukupno smo koristili 45m2 umijetnih stijena rađenih po mjeri, ručno bojanih kako bi se postigao vrhunski rezultat kakav ovo mjesto zaslužuje.

O AKVARIJU

Akvarij Pula je smješten u 130 godina staroj utvrdi Verudela, dijelu nekada moćnog obrambenog sklopa austrougarske Tvrđave Pula. Utvrdu danas nastanjuje 100 vrsta riba sjevernog i južnog Jadrana te 50 vrsta riba iz tropskih morskih i slatkih voda, kao i ribe hrvatskih rijeka i jezera.

Pulski akvarij atrakcija je koja će privući i djecu i odrasle. Uz prikaz akvarijskog postava koji na jedinstven, zanimljiv, poticajan i edukativan način predstavlja prirodnu i kulturnu baštinu Hrvatske, ovaj je akvarij poseban i po svojem smještaju. Naime, nalazi se u austrougarskoj utvrdi Verudela, sagrađenoj 1886. godine, koja je registrirana kao zaštićeno kulturno dobro. Od 2002. godine pa sve do danas provodi se revitalizacija utvrde. Više od 1,000 m2 unutarnjeg prostora i 5,000 m2 vanjskih površina prilagođeno je potrebama akvarija i obilasku posjetitelja. Većina prostorija utvrde prenamijenjena je u akvarijski postav, osim središnjeg dijela - središnjeg topničkog bloka- te rova koji okružuje utvrdu, duljine 100 metara i širine 10 metara.

KONCEPT

Središnji topnički blok utvrde Verudela, trenutno prazan, preuredit će se za prikaz živog svijeta Jadrana i tropskih staništa. Za 2018.godinu Aquarium Pula priprema otvaranje dva potpuno nova bazena (od ukupno tri planirana) i to svaki veličine 50 kubičnih metara. Bazen u prizemlju biti će dom za nešto veće predstavnike Jadranskog mora kao što su bucanj, golub i neke vrste morskih pasa, a na katu akvarija bit će smješteni tropski morski psi i morski pas čekićar.

RADOVI

Uredili smo dva velika morska akvarija (jadranski i tropski), svaki od 50000 litara. Treći bazen je uređen kao nastamba za kajmane i velike slatkovodne ribe i sadrži oko 30000 litara vode.

U izradi smo koristili preko 50 m2 umjetnih stijena vlastite proizvodnje, proizvedenih od kompozitnih materijala koji su u potpunosti inertni i visoke estetike.
Kamen u morskim akvarijima simulira tropski i jadranski greben, a u nastambi za kajmane kameni otok sakriva tehniku i ujedno služi kao sunčalište za gmazove.

O AKVARIJU

Karlovački slatkovodni akvarij turistička je atrakcija koja se temelji na bio-raznolikosti karlovačkih rijeka i jezera te bogatoj tradiciji života uz rijeke Kupu, Koranu, Mrežnicu i Dobru. Sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Njegova ukupna vrijednost iznosi 36.691.939,28 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 36.222.282,45 kn. Namijenjen je prvenstveno edukativnom turizmu – učenicima, studentima, hobistima i znanstvenicima. Produžit će turističku sezonu lokalne zajednice na cijelu godinu uz snažan doprinos raznolikosti ponude, razvoju uslužnih djelatnosti i proizvodnje.

Autor arhitektonskog dijela je višenagradivani arhitektonski ured 3LHD iz Zagreba.

KONCEPT AKVARIJA

Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture i povijesti porječja četiriju karlovačkih rijeka. Postav prikazuje tok krške rijeke – riječnu floru i faunu te njezinu bioraznolikost. Izložbeni dio akvarija počinje na trgu, a zatim se u objektu pomoću rampe koja vijuga kao rijeka spušta u podrumsku etažu radi specifičnosti biljnog i životinjskog svijeta kojima treba prostor s potpunom kontrolom rasvjete. Posjetiteljima izuzetno zanimljiv postav bit će baš postav akvarija – oni su postavljeni uzduž, iznad i ispod putanje posjetitelja. Uz pješačku rampu ribe se u vodi promatra odozgo kao prilikom šetnji uz rijeku, zatim sa strane – tako da se vidi sve i ispod vodene površine.

RADOVI

Aquatika je trenutno najnapredniji javni akvarij u Hrvatskoj. Uz izradu akvarijskih postava, Aquatic-Design je sudjelovao u savjetovanju oko akvarijske tehnike i sustava. U projekt Aquatike utrošili smo:

  • preko 3500 radnih sati

  • 75 m3 podloge

  • 130 m3 umjetnih pozadina

  • 32 kg silikona

  • drveće dužine 7m

  • oko 600 kg bilja

Umjetne stijene su posebno napravljene za ovaj projekt kako bi što vjernije prikazivale naše krške rijeke. U svakom akvariju se nalazi hranjiva podloga za bilje i dekorativni supstrat koji odgovara okolišu kojeg predstavlja akvarij.

TOP